Madanmeldelse: Flot havnefrokost med udsigt ud over Vejle Fjord
Læs madanmeldelsen
Restauranter ved vandet kan altid noget, og Restaurant Brejning Havn i Børkop bekræftede det, da vi var forbi til frokost en solskinsdag.
Der var mange mennesker på den store træterrasse, der ligger helt ud til havnen denne mandag. En venlig tjener tog imod og lod os vælge mellem de sidste ledige borde. To kolde fadøl kom hurtigt på bordet, og maden fulgte i et tempo, der passede til dagen.
Den ene øl var mere fyldt end den anden ved servering?
Fire klassikere og to fadøl
Frokostkortet var let at overskue. Vi besluttede os hurtigt for smørrebrød, hvilket der var fem varianter af. Vi prøvede fire af dem.
Enkelt, ærligt og indbydende smørrebrød
Stykkerne kom ind to og to på blå tallerkener og tog sig indbydende ud. Alle blev serveret på godt rugbrød med smør. De var enkle og uden overflødig pynt. Man kunne se, hvad det var. Tak for det. To stykker var passende til frokost, og fyldet var gavmildt.
Æg & håndpillede rejer
Et klassisk stykke af den gamle skole. Rejerne var håndpillede, faste og velsmagende. Stykket var med en tilpas mængde mayonnaisen, så den bandt det hele sammen uden at blive tung. Æggene var der ikke meget at sige om. Men et sobert stykke, der leverede præcist det, man forventede.
Et enkelt og godt stykke med æg og rejer uden de store overraskelser.
Fiskefilet
To store, tykke fileter fyldte tallerkenen. De var perfekt stegt og saftige. Paneringen var sprød, men dog sprækket. Den hjemmerørte remoulade var fin i det og havde pæn syre og smag. Et veludført og stort stykke.
Fiskefilet: Sprød panering, saftig fisk
Kartoffelmad
Nye kartofler med fast struktur og ren smag lå pænt med purløg og radiser. Nye danske kartofler kan bare noget. Vi savnede lidt mere mayonnaise til at samle kartoflerne og give en blødere mundfølelse. Ellers fremstod stykket rent, friskt og velkrydret.
Kartoffelmad: Nye kartofler med bid.
Hønsesalat: Dagens vinder
Hønsesalaten var med plukket kylling, champignon, asparges og toppet med serrano. Det var vores favorit og det mest helstøbte stykke. Der var ikke sparet på den saftige kylling, og dressingen lå let og cremet uden at være for fed. De små svampe gav umami, de tynde skiver grønne asparges tilførte friskhed, og den sprøde serrano på toppen gav både salt og crunch. Sammensætningen var præcis, og hver mundfuld havde dybde uden at miste letheden.
Et perfekt stykke med hønsesalat.
Flow, ro og fjordbrise
Hos Restaurant Brejning Havn er der en ro, hygge og uformel stemning med loungemusik, der glider ud på terrassen. Udsigten over fjorden i Brejning er i en klasse for sig selv. Her står tiden stille. Der er pænt mange siddepladser i solen, men også under store parasoller.
Tager man plads indenfor i restauranten, bliver man ikke skuffet. Her er et godt lys og store vinduer, der trækker fjorden helt ind til bordet. Her er en minimalistisk indretning med lys og blomster på bordene. Det er indbydende og hyggeligt.
En flot udsigt også indefra.
- Det var smørrebrød uden dikkedarer, og her lader de klassikerne være klassikere. Maden bar præg af godt håndværk. Menuen var nem at overskue. Den holdt fokus på sæson.
- Anretningerne tog sig pænt og farverigt ud uden overpynt. Rugbrødet har en væsentlig rolle, når det gælder smørrebrød. Her var det velsmagende og supplerede fyldet godt.
- Hønsesalaten skilte sig ud som det mest balancerede stykke. Den er en sikker vinder.
- Små finpudsninger med fx lidt mere mayo på kartoffelmaden vil skabe endnu bedre retter.
- Frokosten bød på fjordudsigt i første række. Beliggenheden og den store træterrasse helt ud til vandet var et stærkt kort. Terrassen er bedst i sol, men det er også lyst og rart indenfor.
- Prisniveau 115 til 125 kr. pr. stykke er i den dyrere ende af skalaen, men berettiges af beliggenheden ved fjorden, håndværk og portionsstørrelser (to stykker passende til den almindelige sult til frokost).
- Betjeningen havde styr på flowet. Fadøllene kom hurtigt, og maden blev serveret efter en passende ventetid.
Havnefrokost, når den er bedst
Restaurant Brejning Havn leverede en ukompliceret, velsmagende frokost båret af beliggenheden i første parket til fjorden, roligt tempo og sikker håndtering af klassikerne.
Smørrebrødet stod skarpt i sin enkelhed med pæne anretninger på blå tallerkener, godt rugbrød med smør og rene smage uden overflødig pynt.
To stykker og en fadøl mættede fint, og prisniveauet på smørrebrød til mellem 115 til 125 kr. pr. stk. var i den dyrere ende, men rimeligt set i lyset af håndværk og udsigt. Vi sender en klar anbefaling afsted herfra. Særligt på solskinsdage.
Restaurant Brejning Havn ligger godt ved vandet.
Der er styr på det i køkkenet.
Pænt mange siddepladser indenfor i den hyggelige restaurant.
Der er skønt på Restaurant Brejning Havns terrasse.
LÆS OGSÅ