Osteriet: Den udvidede luksus tapas levede, på trods af gode råvarer, ikke op til vores forventninger
Læs madanmeldelsen
Osteriet – og andet godt på Søndertorv i Vejle er for alle med hang til delikatesser, kvalitetsoste, tapas og en imødekommende betjening. Her bugner hylderne af specialiteter som foie gras, Confit de Canard, trøfler og kaviar. Eksklusive varer, som man ellers sjældent finder i Vejle.
Vi var der for at prøve deres tapas to go. En populær løsning for dem, der vil tage Osteriets delikatesser med hjem.
Allerede ved indgangen blev vi mødt af en overflod af dufte og indtryk.
Betjeningen var skarp hos Osteriet
Vi valgte at gå all in med den udvidede luksus version, som vi bestilte i butikken. Den erfarne kvindelige medarbejder kunne tapasanretningen udenad og gav os fornemmelsen af, at vi var i trygge hænder. Tapassen blev lavet frisk, hvilket betød en ventetid på godt 30 minutter. Intet problem! Vi modtog en sms, da tapasanretningen var klar.
Udvidet luksus tapas
Selve tapasanretningen bestod af røget mørbrad, tre udvalgte pølser, italiensk skinke med kapers, paté med cornichons, fransk brie, fransk rødkit, fransk blåskimmelost, aioli, grøn pesto, grillede balsamico-løg, oliven, Fanø Laks, kyllingespyd, peppersweet med ost, to faste oste i tern, grillede artiskokker, hjemmesyltede valnødder, figner og dadler. Dertil købte vi friskbagt brød, som vi selv kunne varme hjemme.
Ved første øjekast virkede tapassen lidt beskeden i forhold til prisen på 149 kr. per person, men lad os slå fast fra starten: Smagen var der intet i vejen med.
Vanvittig god laks
Fanø Laksen var uden tvivl stjernen i showet. En mørhed og smag ind i himlen. Dog var portionen af laks for lille, og det var synd, da den kunne have løftet hele oplevelsen.
De tre pølser var fine. Det samme var den grove paté, serveret med små drueagurker.
Det er en ommer
Kyllingespyddene var stadig frosne, mørbraden en anelse tør i kanten og aiolien – på trods af sin velsmag – blev leveret i en alt for lille portion. Det var for nærigt.
Der var enkelte skuffelser.
Ostene stjal rampelyset
De oste, vi fik serveret, var et udvalg af både klassiske og karakteristiske smagsoplevelser. Den absolutte vinder var en Président Fourme d’Ambert AOP. En af Frankrigs ældste blåskimmeloste. Den var intet mindre end fremragende og gjorde som sædvanlig et stort indtryk. De andre oste fulgte trop, hvor landbrien fremstod blød og mild. Den franske rødkit bød på en mild, fyldig og harmonisk smag. Den har en fast skorpe, der står i kontrast til dens mælkehvide og silkebløde indre.
Osteriet har omkring 300 forskellige oste i deres sortiment.
- Tapasanretningen blev lavet frisk, hvilket altid giver et plus i helhedsoplevelsen.
- Stort udvalg i butikken. Her er eksklusive varer, som er værd at komme efter.
- Ikke meget udvidet luksus over tapassen. Der manglede overraskelser i anretningen, og dermed blev den lidt for klassisk i forhold til forventningerne, når den hedder udvidet luksus.
- Venlig og kyndig betjening, der er erfarne og har dyb viden om råvarerne, hvilket skaber en følelse af tryghed og kompetence.
- Det er solidt håndværk, som vil tilfredsstille de fleste, men uden at overraske på samme måde som det eksklusive udvalg i butikken kunne lade ane.
- Det var små portioner. Især Fanø Laksen, som smagte fantastisk, var der alt for lidt af. Det samme med aiolien.
- Der er et flot udvalg af oste, hvor især Président Fourme d’Ambert AOP skilte sig ud med en enestående smag.
- Det friskbagte brød til 33 kr., som vi selv varmede, var fint, men ikke banebrydende i sig selv.
- En skuffelse at opdage, at kyllingespyddene stadig var frosne.
- Fanø Laksen var utrolig mør og smagfuld. Det var et højdepunkt i tapasanretningen.
En helhedsoplevelse med potentiale
Osteriets udvidede luksus tapas som helhed fejlede intet. Den leverede uden tvivl variation og god kvalitet, men samlet set var den en anelse forudsigeligt. Der manglede den sidste overraskelse, der kunne få det til at skille sig markant ud fra en klassisk dansk tapasanretning. Trods det var der flere dele, der gjorde det til en god oplevelse – ikke mindst den utroligt møre laks og de velvalgte oste.
Til en pris på 341 kr. for to personer er Osteriets luksus tapas med brød måske ikke den mest banebrydende, men den leverer solidt tapas, der uden tvivl vil glæde de fleste tapaselskere.
Pølser og diverse dip.
Hyggeligt udeområde foran Osteriet.
Hos Osteriet er der et stort udvalg af delikatesser og gaveideer.
Den udvidede luksus tapas hos Osteriet.