Anmeldelse: Brunch med filmstjerner og hjemmelavede lyspunkter på Lido Caféen
Læs madanmeldelsen
Der er noget særligt over at spise i en café, hvor væggene prydes af filmlegender, og stemningsmusikken spiller blidt i baggrunden. Sådan er det hos Lido Caféen på Søndertorv i Vejle, der er nabo til byens populære biografer. Her lover de brunch i eget tempo og rammer plet med en hyggelig atmosfære.
Hyggelig indretning og behagelig stemning.
Vi lagde vejen forbi en søndag for at teste deres brunchtallerken og deres tapas brunch.
Sammensæt selv din tapas brunch
Hos Lido Caféen kan man sammensætte sin egen brunch hver lørdag og søndag. Det er populært. Vi kunne vælge mellem 15 retter, der spændte bredt fra laks, falafel og ost til pandekager.
Fem retter krydsede vi af, da Lido Caféen i deres beskrivelse anbefaler det til den almindelige sult.
Afkrydsningsark til tapas brunch.
Vores 5 retter
Efter noget ventetid blev retterne serveret på samme tid, men på forskellige tallerkener og skåle. Flot og farverigt så det ud, da de store portioner stod foran os.
De fem retter vi valgte til tapas brunch.
Æg, avokado og salat
Et spejlæg lå på en skiveskåret avocado, tomat og salat. En enkel og frisklavet ret uden de store overraskelser, men ganske velfungerende.
Laks og hytteost
Koldrøget laks med grønne asparges, hytteost og citron var nøjagtigt som beskrevet. Ikke det store hokus pokus. Laksen smagte fint, og hytteosten var pyntet med krydderier.
Falafel med hjemmelavet guacamole
Falaflen var stor og flad. Den var ikke hjemmelavet, var tør og gjorde ikke det store væsen af sig. Til gengæld var den ledsaget af en hjemmelavet guacamole, som gav retten karakter.
Ostetallerken
Ostetallerkenen var med tre oste: Brie, en skæreost og så Gammel Knas. Dertil var marmelade, mandler, vindruer, rugbrød og surdejsbrød.
Pandekager med sirup
Pandekagerne med sirup og et par blåbær var kompakte og lidt tunge. De var ikke hjemmelavede, men havde fin smag.
Brunchtallerken
På den klassiske brunchtallerken var det især laksemoussen og chokoladekagen, der skilte sig positivt ud. Hjemmelavet med masser af smag og fylde.
Ellers bød den på græsk yoghurt, der var tyk og cremet samt bærsirup og granola. Scrambled eggs havde god konsistens, og vi justerede selv med salt og peber. Pølserne dertil havde en god, krydret smag.
Chorizo af okse og leverpostejen var anonyme og hurtigt glemt. Vesterhavs- og europæiske oste samt hytteosten gjorde det fint på stenovnsbrødet.
Det hjemmelavede vandt
Et klart højdepunkt var den hjemmelavede laksemousse, som smagte af af laks og havde god struktur. Som afslutning var der en cremet chokoladekage, der uden tvivl var hjemmelavet. En tung og fyldig sag, der gjorde det godt. Frugten var friskskåret og passede godt til den søde kage.
Friske drikkevarer
Vi testede også to drikkevarer fra menukortet. En friskpresset juice med rødbede, æble, citron og ingefær, samt en smoothie kaldet Tropisk Pinkie. Juicen var let og forfriskende, men lidt tynd i smagen og præget af isterningerne. Smoothien til gengæld var velbalanceret med en syrlig friskhed fra hindbær og jordbær og en behagelig sødme fra ananasjuice. En klar anbefaling.
Smoothie og friskpresset juice.
- Det er en god idé med tapas brunch, hvor gæsterne selv kan vælge, hvad og hvor meget de vil have. Udvalget er stort og varieret.
- Allerede ved ankomsten blev vi mødt af en god stemning og dæmpet stemningsmusik, som sammen med væggens billeder af klassiske filmstjerner skabte et rart og roligt miljø. Caféen er rummelig og uformel. Et sted, hvor man sagtens kan slå sig ned i længere tid.
- Noget af maden på brunchtallerkenen var ligegyldigt. Her kan nævnes det ene stykke chorizo samt leverpostejen.
- De hjemmelavede retter var at foretrække, og de gjorde det godt. Laksemoussen var velsmagende med masser af laks, chokoladekagen var fyldig og cremet, og guacamolen var frisk.
- For lang ventetid på maden, trods der ikke var specielt travlt. Betjeningen var svingende alt afhængigt af, hvem der serverede.
- Flotte, farverige og gavmilde anretninger af tapas brunchen. Man får noget for pengene.
- Flere af retterne var ikke hjemmelavede, og det skinnede igennem.
Afslappet brunchoplevelse uden de sidste detaljer
Lido Caféen har gjort meget for hyggen, og det fungerer. Deres alsidige brunchkort, hvor man kan mikse sine egne favoritter, er en god ide. Den dag, vi var forbi, leverede de en hyggelig stemning og store, enkle og farverige bruncher. Det hjemmelavede skinnede positivt igennem, mens andet kunne trænge til at blive kræset om. Lido Caféen er et oplagt sted til en uformel brunch, hvor de hjemmelavede detaljer fortjener mere plads på tallerkenen og giver os lyst til at vende tilbage.
Der er gjort noget for at man skal føle sig hjemme i caféen.
Lys og stor café.
Brødkurv til tapas brunch.
Man kan tage plads i det hyggelige område udenfor.
Lido Caféen ligger i samme bygning som Lido Biograferne.