GIN•BAR: 100+ gin og et smagsbræt med kant og karakter
Læs madanmeldelsen
Midt i det summende liv i Torvehallerne i Vejle gemmer der sig en perle for enhver gin-entusiast. GIN•BAR er navnet. Med et svimlende udvalg på over 100 forskellige slags gin, er det svært ikke at blive overvældet – på den gode måde. Uanset om du er en garvet gin-entusiast eller en nysgerrig nybegynder, er der en gin for dig.
Vi besluttede os for at prøve barens sammensatte smagsbræt bestående af et simpelt, men effektivt koncept. Et smagsbræt med fire udvalgte gin.
Fire helt forskellige gin på et smagsbræt.
Servering med minimal interaktion
Brættet med de fire gin blev serveret ved bordet sammen med en Fever Tree tonic. I hvert glas var der garnish. Der er ikke tvivl om, at bartenderne besidder en stor viden om gin og cocktails. Vi fik dog ingen mundtlig introduktion til hver gin, men fik smagsbrættet serveret ved bordet sammen med en seddel med skriftlige beskrivelser af de fire gin.
Sammen med smagsbrættet kommer en beskrivelse af ginnene.
De fire gin
Vi smagte systematisk hver gin – først den rene for at opleve den ufortyndede smag. Desværre lå den udvalgte garnish allerede i glasset. Ærgerligt da det forstyrrede den rene ginsmag. Derefter smagte vi ginnen med is, som afdæmpede nogle af de skarpere kanter, og til sidst med Fever Tree tonic, der åbnede op for helt nye smagsnuancer.
Trolden
Første gin var fra det lokale Trolden destilleri i Kolding. En helt særlig gin, som GIN•BAR har lavet i samarbejde med Trolden, og som ikke findes andre steder end i Torvehallerne. I glasset lå mynte. Ginnen var destilleret på traditionelle kobberkedler med lime, rosmarin, peber, laurbær og hyldeblomst. En anderledes gin, der skal prøves.
Trolden og Baigur Saigo med garnish.
Baigur Saigo
Anden gin var Baigur Saigon fra Vietnam. Appelsinskal var i glasset. Ginnen havde en frisk duft med citrusnoter, og havde en fin, blød og afrundet smag. Dog med en eftersmag, der bød på en let varme med krydderier som peber og chili, der gav ginnen lidt kant uden at tage over.
Bobby’s Schiedam
Tredje gin i glasset var Bobby’s Schiedam gin med en slice af lime. Smagen var rund og delikat. Først kom en let sødme fra hybenrose, efterfulgt af en krydret varme fra nelliker, fennikel og enebær. Vores favorit denne aften.
Bobby’s Schiedam og Kongsgaard Raw med garnish
Kongsgaard Raw
Den sidste gin, Kongsgaard Raw Gin, produceres i Cognac i Frankrig, men tager udgangspunkt i danske råvarer. Æbler af sorten Holsteiner Cox udgør basen, og ginnen er smagt til med lakridsrod, ingefær, koriander og citron. Den havde en naturlig sødme og en frisk, let krydret karakter. Ingefær og lakrids gav en vis dybde.
Atmosfære med karakter
Når man bevæger sig gennem MegaLounge, fanger GIN•BAR straks blikket med sin indbydende belysning. Stedet formår at balancere mellem det afslappede og det eksklusive. En sjælden kombination, der gør, at man føler sig velkommen, uanset om man kommer i jeans eller jakkesæt. Det gennemtænkte interiør med behagelige siddepladser og stilrene detaljer skaber rammerne for en atmosfære, hvor gin får lov at være i centrum. Ved vores besøg var stemningen ekstra livlig med en DJ, der sørgede for musikalsk ledsagelse til ginoplevelsen og gav aftenen et dynamisk soundtrack.
Det er stemningsfuldt i MegaLounge, hvor GIN•BAR ligger.
- Smagsbrættet med fire forskellige gin havde god variation, og man kunne udforske gin i eget tempo med den skriftlige vejledning. De fire gin på smagsbrættet repræsenterede hver deres udtryk, og det viste, hvor nuanceret gin kan være.
- Stort og alsidigt udvalg med over 100 forskellige slags gin. Så man kan gå i baren og udforske flere gin.
- Beskrivelsen på papir var informativ, men ikke personlig
- Ginnen fra Trolden destilleri fås kun hos GIN•BAR – en særlig oplevelse.
- At garnish var i glasset ved serveringen forstyrrede den rene smagsoplevelse.
- God atmosfære: Balancerer det afslappede og det eksklusive. Gennemtænkt interiør og festlig belysning. DJ´en skabte en livlig stemning.
- Vi fik en slags tonic. En Fever Tree - ganske all round. Men med så stort et udvalg af gin og så mange tonic, der kan supplere ginnen, ville forskellige tonic være at foretrække til smagsbrættet.
- Gode cocktails. Bartenderne forstår sig på gin og at lave velbalancerede drinks med gin.
Fire gin – fire udtryk
GIN•BAR i Megalounge er bestemt et besøg værd, hvis man har lyst til gin og gerne vil prøve noget forskelligt.
Smagssættet egner sig både til dem, der er nysgerrige på gin, og til dem, der allerede har et vist kendskab og foretrækker at udforske gin i eget tempo med den skriftlige vejledning som støtte.
Vi rundede aftenen af med et par cocktails med gin. En Tom Collins og en Kris Collins. Begge velbalancerede. Det kan anbefales, og vi kommer helt sikkert igen for at smage flere gin og cocktails!
To gange velsmagende Collins
Kompetente bartendere og gang i den ved baren hos GIN•BAR
I MegaLounge er der pladser i stole og sodaer tæt ved GIN•BAR.