Alexandras Pizza i Ny Boder i Børkop.

Husker du Alexandra’s Pizza og Grillbar?

Af Pernille Søborg,

 

Alexandra’s Pizza og Grillbar lå på Ny Boder i Børkop. Her var en lille charmerende gågade, der rummede flere spisesteder og en bar, hvilket skabte en hyggelig atmosfære i det centrale Børkop. 

 

Hvad var det for et sted?

Hos Alexandra’s Pizza og Grillbar serverede de velsmagende mad og forfriskende drikke, som både kunne nydes i restaurantens lokaler eller tages med hjem som takeaway. De klarede maden til mange forskellige lejligheder. Fra de almindelige hverdagsaftener, hvor overskuddet til madlavning var væk, til de festlige stunder, hvor man ønskede at forkæle sig selv og sine gæster. 

 

I restaurantens aktive dage var der åbent tirsdag til søndag fra kl. 15 eller 16 og frem til kl. 21. Det gav god mulighed for både sen frokost, tidlig aftensmad eller aftensnack efter en lang dag.

 

Efter 14 år på stedet lukkede Alexandra’s Pizza og Grillbar permanent. Sidste åbningsdag var d. 12. juli 2024.

 

Maden

Menukortet var stort – meget stort. Det kunne nærmest virke uoverskueligt for førstegangsbesøgende, med mindre man var blandt de mange stamkunder, der kom igen og igen for at nyde deres yndlingsretter. Menukortet spændte vidt og dækkede mange forskellige smagspræferencer.

 

Pizzaer

Der var ikke færre end 28 såkaldte italienske pizzaer på menukortet. Hvorfor, de kaldte dem italienske, vides ikke med sikkerhed, da mange af dem ikke havde meget tilfælles med traditionelle italienske pizzaer. Udvalget mindede mere om almindelige danske pizzeriatilbud. Her var de velkendte klassikere som Margherita med den simple kombination af tomatsauce og ost, den populære pepperoni, den omdiskuterede Hawaii med skinke og ananas samt flere varianter af salatpizzaer.

 

Derudover tilbød restauranten også de mexicanske pizzaer. Her satte stærk chili og jalapenos kulør og kant på smagsoplevelsen. For de særligt sultne var der special pizzaer og luksus kebab pizzaer med ekstra fyld samt indbagte pizzaer, der gav en anderledes spiseoplevelse med en lukket pizzaskal omkring fyldet.

 

Grillretter

Også her var der et imponerende udvalg at vælge mellem. Menuen bød på durumruller med forskellige fyldmuligheder, hjemmelavede sandwiches, hjemmelavede burgere i forskellige størrelser og varianter og friske salater serveret med lunt kuvertbrød. Der var også forskellige klassiske grillretter som pølser, bøffer og kylling samt særlige børnepizzaer i mindre størrelse tilpasset de små maver.

 

Drikkevarer

Til maden kunne man nyde et glas rød- eller hvidvin eller slukke tørsten med en kold Tuborg øl fra fad eller flaske. Der var også et bredt udvalg af sodavand for dem, der foretrak alkoholfrie alternativer. Herunder klassikere som Coca Cola, Fanta, Sprite og Pepsi Max samt den danske chokolademælksfavorit Cocio.

 

Atmosfæren hos Alexandra’s Pizza og Grillbar

Farverne fra det italienske flag – rød, hvid og grøn – på facaden gjorde forbigående opmærksomme på, at Alexandra’s Pizza og Grillbar specialiserede sig i pizzaer. Indenfor var der nogle få, men funktionelle siddepladser fordelt på et begrænset areal. Det var ikke gjort særligt meget ud af indretningen, men der var rene, solide borde at tage plads ved for dem, der ønskede at spise på stedet.

 

Lokalerne bar præg af, at stedets primære fokus var på maden og ikke på luksuriøs indretning. De fleste gæster kom efter takeaway. Derfor blev møblerne oftest brugt som ventepladser, mens maden blev tilberedt i det åbne køkken. På travle aftener kunne der være en livlig stemning med lokale, der ventede på deres bestillinger. Betjeningen var gennemgående imødekommende og tog imod bestillingerne med et venligt smil.

 

Prisniveau

I sammenligning med andre pizzasteder i Børkop og omegnsbyerne var det lave til moderate priser, de havde hos Alexandra’s Pizza og Grillbar, hvilket gjorde stedet attraktivt for mange familier og studerende med begrænset budget. De italienske pizzaer kostede mellem 65 og 90 kr.. De dyreste pizzaer på menukortet var specialpizzaerne, hvor flagskibet var Specialpizzaen Alanya bestående af rigelige mængder pizzasauce, smeltet mozzarella, lufttørret serrano skinke, saftigt kebabkød, krydret pepperoni, klassiske pølser, sprødstegt bacon, friske løg og et drys oregano. Denne luksuriøse pizza stod til 110 kr..

 

For dem, der foretrak en durumrulle, havde restauranten en enhedspris på 70 kr.. De populære hjemmelavede burgere, der blev lavet fra bunden med friske råvarer, kostede mellem 65 kr. for en basic burger og op til 90 kr. for de mest fyldte specialvarianter med ekstra tilbehør og specialsaucer.

 

LÆS OGSÅ

Stenovnspizza Børkop: Et stort udvalg af pizzaer, pitabrød, durum og grillretter

Istanbul Pizza: Central beliggenhed med servering inde og ude